Баница с тиква, без захар

Необходими продукти :
Около 1 кг настъргана тиква
Пакет кори от 400 гр (може пълнозърнести или домашни)
50 гр. микс от червена сушена боровинка и стафиди
20 бр фурми без костилка, нарязани на ситно
Около 1 и 1/2 ч. ч. смлени орехи
1 ч.л. канела
1 бр. ванилия
Олио за намазняване на тавата и между корите

Начин на приготвяне:
Обелете и почистете добе тиквата. След това я настържете на едро ренде в голяма купа. (Ако тиквата е по-голяма, с
останалата част можете да направите крем-супа, печена тиква и други ястия от нея). Пригответе си сушените плодове,
обезкостете и нарежете фурмите. Смелете орехите. Към тиквата добавете всички съставки, без мазнината и смелните
орехи. Разбъркайте добре сместа. След това започнете с разпределянето й по корите. Количеството плънка е за по-обилно
разпределяне, затова бъдете смели като я слагате. Отгоре поръсете с 2-3 лъжици смлени орехи, поръсете с малко
мазнина и завийте на руло с два листа еднвременно. Навийте до край всички листове два-по-два. Подреждайте готовите
навити рула в намазнена тава. Отгоре поръсете с тънка струйка малко олио и сложете да се пече в предаително загрята на
180 ֯С фурна. Печете за около 30-35 минути или докато се получи приятен златист загар отгоре и отдолу на баницата.
Можете да сервирате с растително кисело мляко, натрошени ядки, плодов сироп или каквото предпочитате. Да ви е сладко!

Други Рецепти