Супа с карфиол и растително мляко
Необходими продукти:
100 гр. почистен карфиол (може замразен)
1 бр. суров червен пипер
1 бр. малък морков
1/3 стрък праз
1 малка глава лук
2 скл. Чесън
10-15 гр. целина (на глава)
3 с. л. фино фиде
3 с. л. сухо соево мляко (или друго растително по желание)
10 мл. олио
1 ч. л. сол
½ връзка магданоз
Около 800 мл вода
Начин на приготвяне:
Карфиолът, който ще използвате трябва да е добре почистен и нарязан на дребно, без дебелите стебла. По същия начин
трябва да почистите и нарежете на дребно всички останали зеленчуци – червения пипер, моркова, праза, лука, чесъна и
целината. Когато сте ги нарязали, сложете подходяща тенджера на котлона да загрее. След това добавете мазнината и
изсипете зеленчуците. Бъркайте за около 30 секунди в нагрятата мазнина зеленчуците. Прибавете фидето, солта и водата
и похлупете. Оставете да ври на слаба степен до готовност (за около 30 минути). Когато зеленчуците са готови, добавете
ситно нарязания магданоз и соевото мляко и варете още около 5 минути. След това супата е готова. Може да сервирате по
желание с чеснови хлебчета или по ваш вкус. Да ви е сладко!