Чай шипка-50гр.

Бранд: БиоАрт.
В наличност Референция: 63
5.00 лв.
разфасовка:
Добави бележка към продукта
Плодът на шипката е богат на антиоксиданти и много витамин С. Чаша чай или две, ще ви осигурят необходимата дневна доза от ценния витамин, за да поддържате силна имунната система. Антиоксидантите са вещества, които защитават или намаляват увреждането на клетките, причинено от молекули, наречени свободни радикали. В проучване на съдържанието на антиоксиданти в шест плодови екстракта е установено, че шипката има най-висок антиоксидантен капацитет. По-конкретно, установено е, че съдържа високи нива на полифеноли, каротеноиди и витамини С и Е, всички от които имат мощни антиоксидантни свойства.
Използва се при вътрешни кръвоизливи, захарна болест, магарешка кашлица, трудно уриниране, хепатит, атеросклероза, анемия, пясък в бъбреците, диария, обилна менструация, витаминен недостиг. Също така оказва благоприятно влияние на работата на сърцето, а също и подмладява кожата.
Начин на употреба: 1 супена лъжица счукани плодове се вари 10 минути в 300 мл. вода. Прецедената отвара се пие по 1 кафена чашка 3 пъти дневно преди ядене.
Противопоказания и предпазни мерки:
Алергии. Хора с алергия към растения от семейство Розови (Rosaceae) трябва да бъдат внимателни, тъй като шипката може да предизвика алергична реакция.
Бременност и кърмене. Въпреки че чаят от шипка често се счита за безопасен, употребата му в големи количества може да предизвика маточни контракции. Бременни и кърмещи жени трябва да се консултират с лекар.

Деца от 6 месеца – 1 година: 1–2 чаени лъжички слаб чай, 1–2 пъти на ден (само с педиатрично одобрение).
1–3 години: 50 мл слаб чай, 1–2 пъти на ден.
4–6 години: 100 мл чай, 1–2 пъти на ден.
Над 6 години: До 200 мл (1 чаша), 1–2 пъти на ден.

Взаимодействие с лекарства:
Високото съдържание на витамин C може да взаимодействие с определени лекарства за сърдечно-съдови заболявания, включително лекарства за разреждане на кръвта (като варфарин).

Да се приема с повишено внимание от пациенти със следните заболявания:
Сърдечно-съдови заболявания. Ако сте склонни към образуване на тромби, дългата употреба на шипката може да допринесе за съсирване и сгъстяване на кръвта, затова не употребявайте често и в гоеми количества билката.
Стомашно-чревни проблеми. При хора с чувствителен стомах или язва, високата киселинност на шипката може да предизвика дразнене на стомашната лигавица. Може да влоши гастрит или рефлукс.
Камъни в бъбреците. Шипката съдържа оксалати, които в големи количества могат да допринесат за образуването на камъни в бъбреците. Хората с анамнеза за бъбречни камъни трябва да избягват прекомерната консумация.
Заболявания на черния дроб. При продължителна или прекомерна употреба, чаят от шипка може да натовари черния дроб, поради високото съдържание на определени съединения.
Съвети за безопасна употреба:
  • Винаги започвайте с малки дози, за да тествате толерантността си към билката.
  • Консултирайте се с лекар или фармацевт, ако приемате лекарства или имате хронични заболявания.
Продуктът не е лекарствено средство! Да не се превишава дневната доза!
Да не се иползва след изтичане срока на годност, указан на опаковката!
Продуктът не е заместител на разнообразното хранене и здравословен начин на живот!
Продуктът не съдържа химикали, консерванти, изкуствени оцветители или добавки. 100% натурални билки. Без ГМО. Подходящ за вегетарианци и вегани.
 
Покажи повече Покажи по-малко
Моля, коригирайте съдържанието на страницата през административния панел! product-delivery
Моля, коригирайте съдържанието на страницата през административния панел! return-policy