Картофи и карфиол на фурна

1 малка глава карфиол (около 400 гр непочистена или 250-300 гр почистена)
4-5 бр. средно големи картофа
1-2 бр. моркови
2 бр. суров червен пипер
½ връзка магданоз
20 мл. олио/зехтин
1 ч.л. сол
2-3 щипки смлян черен пипер
1 с.л. сух девисил
1 с.л. суха целина (лист)
1 равна ч.л. чесън на гранули

Начин на приготвяне:
Почистете карфиола от листата и пънчето, като го нарежете на розички, които да не са много големи. Обелете и почистете
картофите и морковите и ги нарежете на полумесеци или в друга предпочитана форма. Почистете от дръжките червения
пипер и нарежете на по-едри кубчета. Всички измити, почистени и нарязани зеленчуци, изсипете в подходяща тава. Отгоре
поръсете сухите подправки равномерно, както и солта. Накрая полейте и с мазнината и зложете фолио за печене върху
тавата. Печете на 200 ֯С в предварително загрята фурна до готовност. Когато всички зеленчуци са омекнали (това се
случва за около 30 минути), махнете фолиото и запечете за още около 10 минути, за да придобият затист цвят. Сервирайте
топли с подходяща салата и/или дресинг, а също и със ситно нарязания магданоз. Да ви е сладко!

Други Рецепти